Toekomst van het water
Sommigen denken dat er over 30 jaar geen water meer is voor ons allemaal. Maar andere juist niet, maar wat is het nou ? Dat ga ik jullie vertellen.
Door de opwarming van de aarde hoeven we in Nederland geen zorgen te maken over water tekort maar meer over de oppervlakte.
De zomers in Nederland worden steeds warmer. In de komende jaren zal de gemiddelde temperatuur nog een paar graden stijgen. Onze zomers gaan dan steeds meer lijken op tropische zomers. Klinkt lekker, maar voor het drinkwater is dat niet gunstig. Er komen langere, droge periodes aan, afgewisseld met stortregens. En dat betekent meer vervuiling in het water.
In droge periodes komt dezelfde hoeveelheid industriële vervuiling en vervuiling van huishoudens
in het water, maar dat wordt niet verdund met regenwater. Tijdens stortregens kunnen riolen overstromen, waardoor er extra vuil in het water terechtkomt. De zuivering van het water wordt daardoor moeilijker. Ook kunnen er meer bacteriën in het water komen door de warmte van het water. Nu is de zee onder de 25 graden als dat in de toekomst hoger wordt worden de bacteriën groter.
Zoet water word zout water. Dit komt omdat de zeespiegel blijft stijgen. Het zoute water zal verder de rivieren in gaan. Bij de riviermond ligt brak water (zout en zoet water door elkaar) dat zoete water verdwijnt dan ook doordat het zoute water zwaarder is, dan gaat het zoute water steeds verder landinwaarts en zullen de waterzuiveringsinstallaties er problemen van krijgen omdat die hier nog niet op ingesteld zijn. Hopelijk kunnen ze in de toekomst dit wel.
Maak jouw eigen website met JouwWeb